Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Hlásím se jako kapitán Ořech. Z Černých baronů - Na tuto otázku znám odpověď zcela přesně. Stačí se do života vybavit funkční baterkou! Jako dítě jsem chodil do sklepa s obavou. Klasika strachu. Co je to strach? Říkám - Obava z nepoznané skutečnosti. Až ji člověk rozezná, zmizne. Řeší to svítící žárovka, nebo ta svítilna. Klasika vsugerovaných bludů, příšernosti. Realita poznání ...

Zajímavé v dospělosti. Je bojící se chlap dobrý? Patří to k němu vůbec? Ten pojem strach. Přitom stačí nahradit pojmem- Obavou. O své blízké, o výslednici živnostnění, o cokoliv. Pochopitelně, jde o další pojmy - O míru rizika a zájmu.

Shrnuto - Překvapivě jsem zjistil - Strach k zodpovědnému člověku patří. Samozřejmě, naučit se s ním pracovat a žít. Opačným pólem je neodpovědný hazardér. Koná suverénně, zcela beze strachu. Abych pravdu děl? Z takových lidí mám strach. Je třeba si naň pořídit nějakou ruční svítilnu a osvětlit jej. Vyhnout se ... :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 534
  • Celková karma 8,28
  • Průměrná čtenost 426x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik