Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TD

"protože na Zemi je tolik neobydleného prostoru, že je možné jej osídlit dalšími 200 miliardami lidí."

Na zemi máme 148 milionů km2 souše. Takže při 200 miliardách lidí to máme 1351 lidí na km2. Když uvážíme, že asi 40 milionů km2 je z dobrých důvodů neobydleno (pouště, velehory, Antarktida), tak to vychází spíš na 2000 lidí na km2. Pro srovnání, to je jako by v ČR mělo najednou žít 157 milionů lidí. Něco takového je možné leda ve sci-fi, určitě ale ne na Zemi v roce 2050.

Apropos, kde jste vzal ten blábol, že do roku 2050 bude 90 % největších měst zatopeno? To je nesmysl už jen proto, že 90 % největších měst ani neleží na pobřeží. Do roku 2050 zbývá 31 let a aby bylo vůbec možné hovořit o nějakém zaplavování měst, tak by voda musela stoupnout alespoň o 10 metrů. To ale znamená desítky cm za rok - a ve skutečnosti hladina stoupá o kolik? O jednotky mm a ještě se o tom vedou spory.

2 0
možnosti

1351 lidí na km2 zase není tak moc, u nás v Praze je to 2581 a to tady zbývá ještě dost zeleně :-)

Když to srovnám s tím co popisuje Pecinovského "Plástev jedu" nebo Pohlovo "Smrtonosné poslání Phinease Snodgrasse", tak rezervy ještě jsou :-)

0 0
možnosti
Foto

Dejte do sklenice kostku ledu a zalijte vodou až po okraj sklenice. Když se led rozpustí, přeleje se voda ???? Zjistíte, že ne. Tak je to s rozstáváním ledovců. Pokud opravdu roztávají. Podle NASA ne.

2 0
možnosti
TD

No, na obranu alarmistů - není pravda, že by všechny ledovce plavaly ve vodě. Pokud by roztály všechny ledovce v Antarktidě, Grónsku, Kanadě apod., tak by to nic hezkého nebylo.

A k tomu pokusu se sklenicí vody - kdybyste sklenici dolil slanou vodou, a kostka ledu by byla ze sladké vody, tak aby to odpovídalo realitě, tak by se čistě teoreticky ta voda přelít měla. Otázkou ale je, jestli by šlo ten pokus provést s dostatečnou přesností, protože rozdíl mezi hustotou slané a sladké vody je relativně malý.

1 0
možnosti
  • Počet článků 534
  • Celková karma 8,27
  • Průměrná čtenost 426x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik