Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Já například nechápu toho vašeho známého, který je obává, že mu policie přijde prohledat byt kvůli tomu, že byl přistižen při jízdě pod vlivem alkoholu.

Za to by měl být zcela určitě přísně potrestán a zřejmě také i byl. Ale není mi jasné, proč by mu kvůli tomu někdo měl prohledávat byt.

Jaká by mohla být souvislost mezi jeho jízdou pod vlivem alkoholu a tím, co má v bytě?

Nebyl přistižen při žádné krádeži, že by třeba policie mohla mít podezření, že další kradené věci jsou v jeho bytě, nebyl přistižen při jízdě pod vlivem obecně zakázaných látek, že by policii mělo zajímat, kde k takovým látkám přišel, zda si je doma sám nevyrábí a zda je doma nepřechovává (po požití vína nebo piva nesmím vykonávat některé činnosti, avšak alkoholické nápoje jsou samy o sobě zcela legální), nebyl podezřelý z nějakého organizovaného zločinu, že by si policie mohla myslet, že třeba doma má nějaké materiály nebo zbraně apod., není podezřelý z nějakého sexuálního deliktu, při kterém zavražděným ženám chyběly třeba kalhotky, které někdy úchylní pachatelé kradou jako fetiš a jejichž nález u podezřelého v bytě může být klíčový pro objasnění vyšetřovaného zločinu.

Aby policie mohla prohledávat byt, musela by existovat oprávněnost domněnky, že by se tam mohlo najít něco, co má souvislost s vyšetřovaným případem. Pokud si někdo při podnikové oslavě dá tři deci staré myslivecké a potom řídí vozidlo, však tu oprávněnost takové domněnky nevidím.

0 0
možnosti
Foto

dobrý den, celkem sympatický text, který vystihuje naši nepříliš optimistickou realitu

o některé záležitosti jsem se poměrně dlouho příliš nezajímal - až poslední rok jsem se začal zajímat jak fungují různé bankovní systémy, a jedná se vlastně o dvě zcela rozdílné záležitosti

1. z hlediska funkce systému (zde se jedná o digitální elektronické systémy jímž rozumí snad jen tvůrci, či úzká skupina specialistů)

2. z hlediska práv klienta (žel z právního hlediska jsou tyto systémy jen vágně definované a dají se snadno ohýbat)

mám určitý nápad, či námět jak zvýšit informovanost veřejnosti, doufám, ře se k příspěvku vrátím

zatím zdravím Jan

0 0
možnosti
  • Počet článků 534
  • Celková karma 8,28
  • Průměrná čtenost 426x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik