Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Je až dojemné, jak se mnozí příznivci kolektivismu považují za lepší těch druhých. Nu což, musí se aspoň sami pochválit a nějak vyzdvihnout, když to za ně neudělá někdo jiný.:-P

1 0
možnosti
PC

Pod krásnými slovy "solidarita, zodpovědnost, ohleduplnost...", kterých autor v tomto blogu užívá, není skryto nic jiného nežli čiré pokrytectví.

Každá totalita vyrostla právě ze zneužití těchto slov a tzv. páchání dobra "ve prospěch ostatních".

Každá totalita má svůj základ v kolektivismu a v negativním nazírání na individuální postoj a rozhodování jednotlivců. Kdo se kolektivním manýrám nepřizpůsobí a chce si zachovat své nezadatelné právo na vlastní rozhodování a na vlastní zodpovědnost, je pak totalitní společností tvrdě ostrakizován, šikanován, diskriminován a trestán.

Svéprávný člověk nepotřebuje (a právem to také odmítá), aby mu stát nebo kdokoli jiný radil, co má dělat, jak má myslet, jak nakládat se SVÝM zdravím a se SVÝM životem. Ten, kdo usiluje mu do JEHO života a do JEHO zdraví mluvit, poučovat ho a k něčemu ho nutit, jej degraduje na nesvéprávnou bytost, která jakoby nepatřila sobě, ale někomu jinému, v tomto případě státu.

1 0
možnosti
HH

Kdo všichni jsme se dnes přesvědčili a hlavně o čem? Že vydaná opatření byla děravá? O tom, že očkovaní jsou stejní přenašeči, jako neočkovaní a přesto se nemusí testovat? O tom, že když mám, roušku tak jsem chráněn a že ji musí mít i druhý jinak to nefunguje? Položíte si také takové otázky nebo jen slepě vyznáváte kolektivismus?

4 0
možnosti
MM

Ta poslední věta vašeho příspěvku mi naznačuje, že jste nepochopil smysl tohoto blogu, případně si ho špatně vykládáte.

0 0
možnosti
PK

Kde berete tu drzost tvrdit "musí", "nesmí", "správné", "špatné", ... ;-€ Jste Bůh, nebo za koho se vůbec pokládáte?

Každý je zodpovědný POUZE sáms za sebe, obzvlášt v době, kdy má KAŽDÝ možnost provést taková opatření, aby se ochránil. TEČKA.

Potvrzením tohoto mi budiž všechny ještě celkem normální země, které veškerá opatření zrušily a nechali odpovědnost za své zdraví na lidech. UK, Dánsko, Norsko, Švédko, Finsko, Maďarsko, Polsko, atd.

5 0
možnosti
PK

Nebo snad tyto země pokládáte za "necivilizované", jen bandu individuí bez sociálního cítění? 8-o

0 0
možnosti
Foto

J92a69n 15Š40i68k

29. 9. 2021 8:10

Měl jsem ty samé důvody k očkování. Pro některé jsou předmětem pohrdání a posměšků, ale mě to nevadí. Děkuji za Vaše články a přeji hezký den

0 0
možnosti
VB

Musel byste trestat i ty, kteří chodí do školy, do práce, do obchodů atd. s chřipkou apod. Kdykoli jsem byla např. ve Švédsku nebo Švýcarsku, nepotkala jsem ani v MHD, ani v obchodech ba ani na ulici lidi kašlající a smrkající. Místo trestání je lepší lidi kultivovat, jenže museli by začít politici sami od sebe, dávat správný vzor - s příznaky nemoci nechoďte mezi lidi. V případě covid-19 naši politici udělali příšernou chybu - zakazovali chodit do práce bezpříznakovým, kteří se nechtěli testovat (z vědec. hlediska je prokázáno, že je více chybových výsledků testů). Ty slušnější a odborně zdatnější země během pandemie doporučily lidem nechodit do práce s příznaky, a netestovaly bezpříznakové, jedině na dobrovolné bázi a bez mrhání s veřej. prostředky.

2 0
možnosti
PK

Nj, a v tom Švédsku - taky jsou nemocní prvních několik dní kráceni na mzdě/dávkách? Taky tam mnozí žijí od výplaty k výplatě, že by se jich takový výpadek dotknul?

0 0
možnosti
VB

Tento koronavirus a tyto vakcíny bohužel znamenají i to, že mnozí nakažení nevědí, že jsou infikováni a infekční vůči druhým. I očkovaný se může nakazit, aniž by o tom věděl, a může nakazit druhé, tedy i toho neočkovaného třeba ze zdravotních důvodů (riziko anafylaxe apod.). Rozlišit ty, kteří šířili infekci nevědomky, od těch neukázněných prakticky nejde. Navíc je tu problém: koronavirus se může projevit jen lehkými "chřipkovými" potížemi, často nejde rozeznat od virózky (ani lékaři a laboratoře v ČR by to někdy nerozeznali). To jde řešit jen trpělivým vysvětlováním veřejnosti, na co si dát pozor. Švédský zdravot. úřad dlouhodobě vysvětluje: i s mírnými příznaky zůstaňte doma, pokud nemůžete pracovat doma, dojděte si na test. A vůči části neukázněných občanů dodávají zahranič. úřady: neočkovaní i očkovaní, noste ve vnitřních prostorách roušku, nebo aspoň držte odstupy, nezdržujte se dlouho ve vnitř. a nevětraných prostorách, nevyhledávejte rizikové situace. Buďte k sobě ohleduplní. Ty chytřejší státy zkoumají, kolik lidí už má covid-19 za sebou, takže se pak společnost nemusí tolik obávat. Ti, kteří se cítí být zranitelnější (i když už covid-19 měli nebo se očkovali), mohou dobrovolně více dbát na to, aby se nenakazili. V ústavech je třeba školit personál, jak pracovat, aby se riziko minimalizovalo, švýcarští ošetřovatelé dovedou pracovat tak, aby nenakazili sebe ani druhé, i když očkovaní nejsou.

2 3
možnosti
PK
  • Počet článků 534
  • Celková karma 8,24
  • Průměrná čtenost 426x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik