Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Plný souhlas a autoremR^

V období herců jako p. Kemr, Hrušínský, Kopecký, Brodský, Brzobohatý...., Medřická, Jirásková, Zázvorková, Růžičková, Rosůlková....nemusel film zrovna vynikat obsahovou hloubkou, ale už jen ten herecký koncert dal filmu glanc a rozhodně stál za zhlédnutí a dobrou zábavu.

Mně už dlouhá léta chybí kvalitní zábavné pořady. Po těch jakoby se zem slehla. Chybí satira a všeobecně inteligentní humor bez podbízejících se trapných vulgarismů.

Za socíku, tedy za totality, nechyběly ve spoustě pořadů narážky na tehdejší systém, a divák se tak necítil osamocen ne zrovna v lehké době. Naposledy to výtečně dokázal pan M. Šimek ve svých satirických pořadech koncem 90. let a na začátku nového století, ale s jeho úmrtím jakoby nastal symbolický konec svobody projevu a inteligentní zábavy nejen v médiích.

0 0
možnosti

Jste dost starý, takže jste zažil socík. Já taky. Opravdu mi chcete tvrdit, že za socíku nebyly televizní programy obsahově prázdné? Tedy pominu-li, že obsahovaly především všudypřítomnou komunistickou propagandu .

A druhá věc - on vás někdo nutí se na ty obsahově prázdné programy (které byly, jsou a vždy buou) se dívat? Stačí se dívat na ČT Art , ČT2 nebo Primoa ZOOM, případně na kabelové dokumentární kanály (Natinonal Geographic apod.) - a žádnou prázdnotu tam nenajdete. Tak proč proboha koukáte na ty "obsahově prázdné?

1 2
možnosti

Přesně.R^ Tolik kvalitních cestopisů, či jiných zajímavých dokumentů jako v současnosti na ČT2 nebo Prima Zoom nikdy nebylo.

0 2
možnosti

Mluvíte mi z duše !

R^

1 1
možnosti

Docela se mi líbí seriál Hassel, Bodygaurd nebo "Panoptikum". Jinak se na nic nedá moc koukat, když zapnu čt24 a vidím Železného, jak tam kráčí jako čáp, dlouho to nevydržím a přepínám.

0 0
možnosti

Kdo hledá, najde. Není to tak zlé.

2 1
možnosti

Často hledám a často nenacházím :-)

2 0
možnosti

Řekl bych, že dnes těch uměleckých děl je tak plusmínus stejně nebo i trochu víc než kdysi, jenže těch podřadných je stokrát víc než dřív. Píšete to sám: bylo jich málo. To je i teď.

Podřadných věcí je tolik, protože točit nekonečný seriál je finančně nenáročné a s placenou reklamou se rentuje.

0 0
možnosti

To není o tom jaká poptávka, taková nabídka, je to podle mě v tom, že ČT nemá na některé oblasti kvalitní šéfy, např. se z mnoha západ. zemí levně dají sehnat i starší kvalitní umělecké filmy či obsahově kvalitní, u nás ale dokolečka nabízíme stále totéž (Belmondo apod. je už obehrané, i když ho uznávám). Čech by měl víc znát např. Skandinávii, Švýcarsko, Nizozemí atd. - nejen jejich lepší filmy, ale i způsob života z různých úhlů pohledu, abychom nebyli tak izolovaní.

1 0
možnosti
Foto

Přesně tak. Možná ČT vydává finance na jiné věci než má - na vysoké mzdy vlastním zaměstnancům, svých oblíbených - stále stejných autorů televizních scénářů a režisérů detektivek, na podporu nekvalitních filmů, pak na nákup skutečně kvalitních filmů ze zahraničí jí už peněz nezbývá. Proto za babku nakupuje staré filmy a seriály ze zahraničí. Pak se na obrazovce do nekonečna opakují staré filmy francouzské, anglické a americké, staré české stále seriály, ty, které ČT nic nestojí. Na svých koncesionářích šetří - asi si jich opravdu neváží... Chtělo by o větší kontrolu jejího hospodaření. Díky za článek. Krama. R^

1 1
možnosti

Nemohu souhlasit, výběr je tak přeplněný, že musím míjící se programy nahrávat a to se týká fauny i flory a historie též a občas i nějaký hezký starý film k tomu....

2 0
možnosti

Taky si tu otázku kladu, u komerčních Tv se ani moc nedivím, ale u veřejnoprávní ČT mi vadí neujasněný obsah několika stanic. Oddechovky či estrádičky by snad mohly být - pokud vůbec - jen na jednom programu, nejméně dva programy by měly být věnovány vážnějším věcem: kvalitním uměleckým filmům, inscenacím, hudbě, ale také veřejné diskusi nad závažnými tématy, a to nikoli laciným způsobem, nespokojit se jen s předvolebními monology politických subjektů, paralelně k tomu mít pohledy nezávislých odborníků (mj. politologů, právníků, sociologů), aniž by redaktor / moderátor jednostranně fandil některému směru.

0 0
možnosti

a všimla jste si, že tyto věci na ČT (ale i jinde) jsou? Nebím, kolik hodin trávíte denně u televize, ale dejme tomu že 3-4 hodiny (inteligentní lidé většinou déle TV nesledují - spíš méně). A věřte, že tuto dobu si kvalitními programy ČT Art, ČT 2 nebo ZOOMu naplníte.

0 0
možnosti

J25a48k59u76b 20Š55o37l38c

21. 5. 2021 8:33

Takové inscenace z osmdesátých let o vztazích mezi dvěma zoufalci.....ČT 3 pro každého nadšence televizní zábavy a smyslu života.

0 0
možnosti
  • Počet článků 534
  • Celková karma 8,28
  • Průměrná čtenost 426x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik