Diskuse

Nikam to nevede

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J54a53n 94Š63i93k

14. 5. 2021 12:26

Souhlasím s Vámi pane profesore. Krásný víkend přeji

0 0
možnosti
PC

Výborně napsáno!R^

Lidé v sobě mají zakořeněno, že zlo i dobro pochází zvenku. Jsou totiž jednak neschopní, jednak pohodlní řešit svůj vlastní stín, čelit svým vlastním selháním, disponovat potřebnou sebereflexí.

Je jednodušší hodit problémy světa na "autority", nenávidět je nebo je adorovat a donekonečna se zabývat jejich pochybeními (nebo naopak vynášet do nebes jejich tzv. "dobré skutky" ) a mezi sebou se pak dohadovat, která "autorita" je ta lepší, bezchybná.

Jde doslova o rezignaci na vlastní úsudek a vlastní zdravý rozum a vydání se všanc jako bezmocná hříčka osudu a vnějších vlivů.

A tak vlastně dávají odnepaměti do rukou psychopatickým predátorům veškerou moc nad sebou samými a podle toho take vypadá celá bezútěšná historie.

1 0
možnosti
JL

Ten blog je určen Izraelcům? To nejsem. Spory v Izraeli, se kterým sympatizuji, jsou teritoriální chování samců dvou hodně odlišných kultur. Židé speciálně jsou známí svým náboženstvím stejně jako muslimové, kteří vykřikují pořád dokola - Není Boha mimo Boha a Mohamed je jeho prorok. - Lidstvo sice je schopné technicky a civilizačně pokračovat "vpřed" nesmírně rychle, ale animální základ homo sapienta je dán...Války, rvačky, násilné zločiny, bojové sporty jsou krásným příkladem toho, že "homo" je pořád zvíře. Kdysi spor mezi dvěma národy končil válkou a ústupem slabšího nebo jeho vyhubením. Situace Palestinců v Gaze je příkladem, že dnes pod mezinárodním dohledem, to nutné není. Ale Palestinci neumí najít řešení ze své situace. Čekají, jak to rozhodne Allah. Nuž co s tím? Jak lidí přibývá, teriotiálních válek bude stále víc. Allahu Akbar. JHV, S Pánem Bohem.

1 0
možnosti
Foto

Hodně smutný článek - až člověka mrazí.. to víc, že problémy v této oblasti, se táhnou od pradávna... :-(Rv

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS