Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pro mě je moje práce naplněním.

0 0
možnosti

"Dříve jsme si mysleli, že nám technologie ušetří mnoho hodin každodenní práce. Jak je možné, že se to nejen nestalo, ale je to právě naopak?"

Kdo si to myslel? Technologie možná někomu ušetřily mnoho hodin práce, ale to přece neznamená, že dostane stejné peníze a půjde domů ještě před obědem - to by bylo dost nefér, ne?

"...ale je to právě naopak?"

Jakže? Takže technologie nám mnoho hodin práce přidělaly, nebo co se snažíte říct?

Jestli Vám přijde 8hodinová pracovní doba moc dlouhá a máte pocit, že byste měl pracovat méně a ušetřený čas věnovat rodině, tak Vám přece nikdo nebrání! Můžete pracovat třeba 6 hodin nebo 4 hodiny nebo třeba jen 2 hodiny dva dny v týdnu. Že za to nedostanete stejně peněz? No to je snad logické, ne? Přece byste nechtěl za méně úsilí brát stejně jako někdo, komu to nevadí, a dělá pořád těch 8 hodin.

Já nevím, má snad někdo pocit, že za ním stojí policajt s namířenou zbraní a MUSÍ chodit do práce na 8 hodin denně? Ano, typický zaměstnanec na částečný úvazek si nejspíš nebude moct dovolit bydlet v Praze, ale vadí to něčemu? Proč se takoví neseberou bydlet někam, kde jsou nemovitosti za hubičku? Mohou být potom celý den spolu, v klidu si opravovat nějakou starou barabiznu, na zahrádce pěstovat zeleninu... Já se tomu fakt nevysmívám, takový životní styl je možný, ale proč to chcete nutit direktivně všem? Já to třeba takhle nechci.

0 0
možnosti

J50a49n 21M49a35r56e30k

18. 1. 2021 16:32

Píšete, že žena musí....nemusí, Když oba manželé pracují, MUSÍ ten manžel pomáhat.

V jedné písničce V & W zpívali:

"Jde o to jen vybrat si

co kdo chce míti

z života mít legraci

či peníze vzíti..."

Uznávám, že život není jenom samá sranda, ale pointa tu je.

1 0
možnosti

Tak já nevím jestli náhodou nedělám něco špatně... Ale když žena nepracuje a je doma s dětmi na rodičovské "dovolené", tak by měl snad manžel taky pomáhat, ne? Ony jaksi ty děti zatrolené vyžadují alespoň několik prvních let o dost větší nasazení, než to zde proklínané 8h/5d :-)

0 0
možnosti
Foto

Záleží na tom, co chceme, jestli chceme jen pracovat a to co si za výdělek pořídíme ani neužít nebo chceme žít. Už teď jsou tu lidé, kteří vystačí s málem a více žijí ... Je to volba nás všech.

3 0
možnosti
Foto

Takovým vědeckým stylem (kde minimum a nebo úplnou časovou nulu tvoří práce), v Česku velmi úspěšně žijí na účet státu přes 30 let nepřizpůsobiví. [>-];-)

0 0
možnosti
Foto

Je to tak. Stejně je zajímavé, s jakou samozřejmostí akceptujeme už jenom ten stávající číselný systém, který kdysi nějaký zmetek vymyslel. Proč zrovna 8 hodin denně a 5 dní v týdnu? Toto je pouhý průměr a i ten je až moc. 6 dní práce by asi bylo příliš, ale 4 dny? To už by nám moc divočeli a filozofovali, že? A osm hodin, údajně třetina dne (jednu má tvořit spánek)... jenže máte přípravu na práci, cestu do ní a zpět, návrat následovaný sprchou a jídlem – a kolik vám toho z té poslední třetiny zbude?

Vyděláváme na oligarchy, a místo toho bychom se měli vzdělávat, cestovat, poznávat historii i svět a časem třeba expandovat dál. A zatím chodíme do rachoty od nevidím do nevidím a před výplatou počítáme, za co koupit chleba. A majitel má další jachtu do počtu...

Ano, je dobré si tyto věci uvědomovat a nebrat je jako samozřejmý, do kamene tesaný zákon.

3 0
možnosti

"Stejně je zajímavé, s jakou samozřejmostí akceptujeme už jenom ten stávající číselný systém, který kdysi nějaký zmetek vymyslel. "

Ehm, kdyby ten stávající "číselný systém" kdysi "nějaký zmetek" nevymyslel, tak není standardem 8/5, ale 12/6. O placené dovolené nemluvě. To byste se teprve vztekal.

Kdo přesně Vám brání pracovat méně? Nikde přece není uzákoněna povinnost pracovat jako zaměstnanec na plný úvazek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 8,11
  • Průměrná čtenost 429x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik