Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 115% }

Všechno souvisí se vším a každý se snaží urvat, co to dá, nakonec většina zisků stejně nejde pracujícím lidem, ale nadnárodním společnostem, které mají skutečné vlastníku bůhví kde. Na jednu stranu se uvalují cla, nebo se dotuje výroba nebo pěstování plodin tam, kde to neumí nebo na to nejsou vhodné podmínky, pod záminkou zachování třeba zaměstnanosti a na druhé straně zeměkoule, kde ty vhodné podmínky jsou, mizí možnost obživy a lidé se musejí stěhovat. Konkrétní příklad, Španělsko se svými obřími skleníky, nebo foliovníky, vybudovaných z dotací, které byly vybudovány pro zachování zaměstnanosti, nakonec zaměstnává lidi z Afriky, protože dotace zlevnily pěstování banánů a v Africe se to již nevyplatí. A určitě existují i jiné příklady.

„Válka“ mezi Čínou a Amerikou je asi také o tom, kdo urve větší díl peněz, slávy a kdo bude určovat pravidla, ale válka nemá nikdy vítěze, všichni jsou poražení. Co s tím, začít se dívat na celek, podporovat spojení místních komunit a věřit, že nás bude čím dál tím víc, stejně smýšlejících, a i vlády a vůdcové se budou muset změnit, nebo si vybereme jiné. Věřím, že když půjdeme ze zdola a spojíme se, tak to zvládneme.

1 0
možnosti

Moment to nechápu. Na jednu stranu je současný systém vyrábějící chudobu a zde je Čína na absolutní špičce. Systém který umožňuje Číně uvalit sankce a v podstatě tak pokutovat ty kteří se jí nelíbí.

A na druhou stranu kritizujete Trumpa že chce omezit toto ego číny tím že z globalistické ekonomiky transformuje zpátky americkou ekonomiku na lokální? Tedy v podstatě snížení počtu kontejnerových lodí vozících tretky z číny do světa a výrobě kde aby se zboží dostalo člověku tak obepluje 2x svět(do číny a z číny)?

A my co? S našimi výrobky "czech made" a "vyroběno v česku", vždyť my tím taky narušujeme to co tvrdíte že je špatně, tedy že se snažíme o lokální produkci místo vození věcí přes celý svět.

Vy nemáte komunistický světonázor, vy máte vymytý mozek z čínské propagandy. Protože ta je právě strůjcem krize ve světě,nejen virové ale i ekonomické, a vy chcete aby jí ostatní přestali bránit expandovat. To sám píšete ve třetím odstavci odspodu.

1 0
možnosti

Miliony hladovějících jsou dílem nezodpovědných rodičů.To oni svým dětem připravili takovou hladovou budoucnost!

0 0
možnosti

Miliony hladovějicích jsou především důsledkem politiky, kdy pár vyvolených vlastní jmění v hodnotě vétší, než má polovina celé planety.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS