Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J95a55n 94R67á36ž

12. 8. 2019 15:25

Podporuji tvrdě vedený boj proti silně fyzicky návykovým drogám a rovněž proti jejich pašerákům a distributorům.

Ovšem na druhé straně považuji za hodně přehnaný koncept stejně tvrdého postupu proti uživatelům kokainu a marihuany. Proti těm, kdo se chystají můj přístup okamžitě kritizovat, dávám ke zvážení fakt, že kokain, na rozdíl od alkoholu, heroinu, či pervitinu, není odborníky považován za drogu vyvolávající fyzickou závislost. Proto se jedná o zdraví daleko méně nebezpečnou drogu, než je legálně prodávaný alkohol. Dosvědčuje to i zkušenost odvykacích středisek, že abstinující uživatel kokainu nezažívá tak trýznivé abstinenční příznaky, jako alkoholik.

Dokonce jsem četl na netu sáhodlouhou diskuzi odborníků na problematiku drog v USA, kde se hodně z nich přiklánělo k názoru, že ani dlouhodobý uživatel kokainu není na jeho užívání tak fyzicky závislý, jako dlouholetý alkoholik. Většina z nich se ale shodla na tom, že kokain při dlouhodobém a pravidelném užívání vyvolá závislost psychickou, která už se léčit musí, ale tu vyvolá mnoho jiných podnětů, či látek, které tak jako kokain potírány nejsou.

Spíše je nutné zamyslet se nad tím co vyvolává zvýšenou potřebu se stále častěji odpojit od reality prostřednictvím kokainu právě ze skupiny lidí patřících ke střední třídě.

0 0
možnosti

na pervitinu také není fyzická závislost. Jinak ano alkohol je stejný jako heroin co se týká závislosti, jen ta na heroinu (nebo opiátech obecně) probíhá mnohem rychleji.

0 0
možnosti
Foto

Všechno připomíná příznaky pádu Starého Říma.

0 0
možnosti

J75a12n 40R10á72ž

12. 8. 2019 15:26

Myslím, že užívání drog, úpadek Říma připomíná nejméně:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 531
  • Celková karma 7,97
  • Průměrná čtenost 428x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik