Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano máte pravdu.

“Historie dětství je noční můrou, ze které jsme se teprve nedávno začali probouzet. Čím hlouběji do historie se podíváme, tím horší úroveň péče o děti nacházíme a tím pravděpodobněji jsou děti zabíjeny, opouštěny, bity, terorizovány a sexuálně zneužívány.” Lloyd DeMause: The Origins of War in Child Abuse - Chapter 1: The Killer Motherland

0 0
možnosti
KT

Svoji dceru jsem vychovávala citem a žádná věda to nebyla. Od jejích mladých let slýchám, jak je úžasná a jaké mám štěstí, Málokoho napadne, že na tom má výchova svůj podíl.

2 0
možnosti
ZH

Mno... Je třeba odlišit dvě roviny. Trestat dítě za to, že kopíruje vzor okoukaný u rodičů je kontraproduktivní. Ovšem pak je tu ještě další oblast, ve které dítě hledá své hranice a dostává se svévolí do situací, které jsou nebezpečné.

2 0
možnosti
SN

:-)......Pane autore! Podle fotky už nejste nejmladší, nevím jak to chodilo za Vašeho mládí. Ale......nás ve škole, by ani doma za nesprávné chování nešetřili! Rákoska fungovala spolehlivě, ba i na facky, tahání za vlasy došlo. Učitele i ostatní dospělé jsme už zdálky zdravili, natož abychom se opovážili odmlouvat.

Žádný se z toho psychicky nezhroutil, ale něco jsme si odnesli do života....že člověk se má slušně chovat.

Na doplnění.....škoda rány, která padne vedle! !!!!!!

6 1
možnosti
ZJ

Pane Nováku.

Něco jiného je běžný život a něco jiného je věda.

Autor měl těžké dětství. Obklopen flustrovanými, psychicky zdeptanými a k debilitě společnosti tlačenými spolužáky.

Viděl na vlastní oči. Facka za lumpárnu a chudák postižený má deprese, chmurné myšlenky a IQ mu hned kleslo o 3 body.

1 0
možnosti
  • Počet článků 534
  • Celková karma 8,27
  • Průměrná čtenost 426x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik