Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ač nerad, musím zde uvést nějaká fakta. Dr. Laitman je celosvětovým propagátorem kabaly. Pochybuji, že vůbec umí česky. Kabala je esoterní nauka židovských diaspor, mísící apokryfní knihy s magií, astrologií, naukách o duchovních světech a v současnosti i s vědou. Uvedu citát dalšího židovského vědce, který též emigroval ze SSSR do Izraele, M. S. Rozina ( a který je kritický i ke křesťanství ) :

"Neschopnost pochopit velikost a vznešenost Sinajského Učení vede ke snaze Sinajské Učení vylepšovat, přizpůsobovat světonázoru a vkusu okolních národů a potřebám mocných.

Tak se zrodila hagada, kabala a halachické úpravy přikázání a zákonů, takových úprav jako byl פרוסבל prosbol (viz Prolog 3).

Tóra Věčného je nahrazována tórou lidskou.

Následky jsou hrozivé, to potvrzují dějinné události.

Čím více bylo mystické temnoty, tím tragičtější byl osud komunit infikovaných touto temnotou (komunity Španělska, Německa, Polska, Ukrajiny, Rumunska).

Čím méně bylo mystické mlhy, tím lepší byl úděl židovských komunit (Indie, Gruzie).

... Naším údělem je Tóra! Naší cestou je Tóra! Tóra je znakem naší věrnosti Věčnému! Pouze Tóra! A nic kromě Tóry!"

1 0
možnosti

Pro případné zájemce i oponenty dám ještě odkaz na celé dílo Michaela Zalmonoviče Rosina http://www.kabalaachasidismus2.estranky.cz/

0 0
možnosti
Foto

Mně se líbíte. Něco ve Vašich slovech může na první pohled zapůsobit jako úlet v chronologii. Při bližším ohledání a poctivě událostem přiznanému uvedení věci v pravý opravdový život, se věci jeví jinak a dobře. A ...kdo kdy sledoval nelehká ukotvení a věčné přesouvání Židů po Evropě, musí se ztotožnit s tím, co píšete, s tím, jak lze věc vyčíst z Židovky z Toleda. Jak říkám, mně se líbíte. Ale...kam se hrabu na do Vás evidentně zamilovaného Luďka Tondra;-DR^

1 2
možnosti

L16u65d96ě97k 67T75o70n36d26r

23. 2. 2019 17:25

Vám se líbí, protože máte ráda pohádky.

A toto je takový krásný Baron Prášil, co se tváří jako, velký znalec, odborník, co zná nějaké velkolepé, úúúúúúžasné, pohádkové tajemství... Proto ho milujete.

Já ne. :-)

3 0
možnosti

L28u53d10ě84k 98T85o83n91d19r

23. 2. 2019 11:23

Proboha! Kam chodíte na takovéto "perly":

"Evropané vydali objevovat nové země a kontinenty, ale jejich hlavní motiv byl náboženský, misionářský." !!8-o

"Koloniální války a dobyvatelství si původně kladly výlučně náboženské cíle. Teprve později si dobyvatelé uvědomili, že z toho mohou získat ekonomický prospěch." !! 8-o

Evropané - Španělé a Portugalci - se nevydali objevovat nové kontinenty. A už vůbec ne z důvodu, že by chtěli šířit křesťanství. Chtěli objevit novou cestu do Asie (Indie), protože tu standardní - pozemní jim blokovaly muslimské země. A udělali to kvůli kšeftu! Obchodu! Kvůli prachům! Ne kvůli nějakému "bohu".

Copak byl Kolumbus náboženský misionář ? Fakt? Copak hlavní motiv španělských conquistadortů byl "náboženský"? A přitom, jen jak bokem, si nakradli zlato, zotročili původní obyvatele? Vlastně "neůmyslně", protože přišli šířit "boží slovo"?

To myslíte vážně? Děláte si z nás srandu?

4 0
možnosti
Foto

Chtěl jsem reagovat podobně, ale pak jsem jen v duchu mávnul rukou.

1 0
možnosti
  • Počet článků 531
  • Celková karma 8,08
  • Průměrná čtenost 428x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik