Ženy mohou změnit svět

16. 04. 2021 7:50:19
Zda náš globální domov zůstane, nebo se naprosto zhroutí, záleží na ženách. Síla žen je sjednocující silou a je jistým druhem vedení, které je tak potřebné v těchto rozhodujících dnech.

Je doba, kdy se svět snaží pomalu postavit zpět na nohy z dlouhého zápasu s onemocněním covid-19. Ženy byly v epicentru pandemie, v první linii zdravotnictví a více než jindy byly konfrontovány se ztrátou zaměstnání. Toto by se však dalo využít jako příležitost pro nový začátek s cílem vytvořit vyváženější společnost.

Studie společensko-ekonomického dopadu pandemie ukazují, že ženy kvůli vypuknutí pandemie covidu-19 ztratily svoji práci téměř dvakrát častěji než muži. OSN doporučuje jako zmírňující řešení „dočasný základní příjem“ na šest měsíců, jehož výše by se lišila v závislosti na životních standardech každé země. Dosáhli jsme kritického bodu, kdy tato opatření by již měla být implementována a zvažována v delším časovém horizontu.

Na jednu stranu by pomoc měla být poskytována všem, mužům i ženám, takovým způsobem, který jim umožní žít důstojně, bez nadbytku, ale s pokrytím jejich základních potřeb. Na druhou stranu se musíme ujistit, že každá žena má možnost pokračovat v práci z domova. Pokud využijeme čas, kdy jsme zavřeni doma, abychom zlepšili naše povědomí o přírodním principu jednoty a začlenili ho do našich vztahů, uvidíme dalekosáhlé pozitivní dopady krize způsobené covidem-19 – posun do zcela nového a harmonického stavu lidské společnosti, jaký jsme nikdy předtím nezažili.

Příroda se nás snaží prostřednictvím pandemie probudit k tomu, abychom měli potřebu udělat další krok v naší evoluci: ve vytváření pozitivních, podporujících, srdečných a ohleduplných vztahů. Naše sobecká maska je to, co nás přivedlo k vytvoření společnosti, ve které se každý snaží využívat ostatní. Fungování tímto způsobem nás všechny vyvádí z rovnováhy. V podstatě musíme dosáhnout stavu, kdy se staráme o druhé ve stejné míře jako o sebe samé.

Pokud si uvědomíme, kde je správné místo pro muže, ženy, rodiče a děti, coby součástí společnosti, které se navzájem doplňují, budeme se vyvíjet příjemně, podporou a vzájemným posilováním se. Podle struktury přírody žena představuje touhu přijímat, zatímco muž reprezentuje záměr dávat. Pokud tedy ženy vyjadřují touhu ke sjednocení lidstva nad všemi jeho rozdílnostmi a jestliže se sjednotí jako hlavní síla s touto touhou, pobídnou muže k cestě ke sjednocení.

Až muži dostanou tak silný impuls ke sjednocení od žen, budou usilovat o naplnění těchto požadavků a budou se snažit sjednotit a vyrovnat se sjednocené formě přírody, která funguje s altruistickými spojeními mezi všemi jejími částmi. Silné stránky žen by proto měly směřovat k jednotě žen, aby mohly přispívat k prosperitě a štěstí společnosti prostřednictvím sjednocování jejich úsilí při budování nového, spokojeného a příjemného domova pro lidskou společnost.

Všem se nám bude zdát, že sdílíme společný domov, jako bychom žili obklopeni ohromnou milující rodinou ve zcela novém a zlepšeném vnímání zákonů přírody a světa, ve kterém existujeme. Právě teď je vhodná doba napravit svět a jen ženy vědí, jak to udělat.

Autor: Michael Laitman | pátek 16.4.2021 7:50 | karma článku: 7.64 | přečteno: 133x

Další články blogera

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 44 | Diskuse

Michael Laitman

Jak na to, abychom se mohli rozhodovat s jistotou a správně?

Přesvědčivá a správná rozhodnutí můžeme učinit tehdy, pokud získáme předem absolutní znalost jejich výsledku tak, že dokážeme pozorovat naši současnost jakoby z budoucnosti.

26.3.2024 v 4:31 | Karma článku: 6.13 | Přečteno: 94 | Diskuse

Michael Laitman

Štěstí nelze nalézt

Pokud nás štěstí skutečně provází, neznamená to, že jsem šťastný jen já. Znamená to, že jsou šťastní ostatní a my na tom musíme neustále pracovat, a není to lehký úkol. Právě proto je to cesta ke smysluplnému a šťastnému životu.

24.3.2024 v 5:15 | Karma článku: 7.95 | Přečteno: 124 | Diskuse

Michael Laitman

Purim

Purim je skutečně významným svátkem, protože představuje osvobození lidstva od strašlivého dědictví, které jsme dostali od Stvořitele.

22.3.2024 v 4:44 | Karma článku: 10.94 | Přečteno: 221 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 58 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 12.26 | Přečteno: 122 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 5.73 | Přečteno: 109 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 37.99 | Přečteno: 916 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 34.01 | Přečteno: 3398 | Diskuse
Počet článků 524 Celková karma 7.92 Průměrná čtenost 433

Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...